რუბრიკები
ფარშირებული კარტოფილი
ინგრედიენტები: კარტოფილი 2 კგ ფარში 400 გ პამიდორი საკუთარ წვენში 400 გ ტომატ-პასტა 1 ს.კ ხახვი 2 თავი ნივრის კბილი 3 რეჰანი 1 პატარა კონა ქინძი 1 კონა მუსკატის კაკალი 1/4 ჩ.კ მარილი და პილპილი წყალი 150 მლ ფენოვანი ცომი გავაბრტყელოთ ოთხკუთხა ფორმით. გადავიტანოთ საცხობ ტაფაზე. მოვაყაროთ გახეხილი ყველი. შემდეგ დავალაგოთ თხლად დაჭრილი ხახვი და ბადრიჯანი. გასუფთავებული ჭარხალი დავჭრათ წვრილ კუბებად და მოვაყაროთ ზემოდან ღვეზელს. შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და გამოვაცხოთ სანამ ოქროსფერი არ გახდება, ბოსტნეული კი არ დარბილდება. მზა ღვეზელს კიდევ მოვაყაროთ უკურკო ზეთისხილი, დაჭრილი ჩერი პომიდორი და რუკოლა (ან სასურველი მწვანილი). ასევე მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.
Print