მულტიმედია
პასკის რეცეპტი ნათია ეხვაიასგან (ფოტო)
ნათია ეხვაია პასკას სააღდგომო სუფრისთვის ტრადიციული რეცეპტით დამოუკიდებლად ათი წელია აცხობს. იცის რომ მისი გამოცხობა, ხანგრძლივი და შრომატევადი პროცესია, ამიტომ ცომის მომზადებას დილიდან იწყებს. მანამდე კი ინგრედიენტებს თავადვე ყიდულობს.

„ყიდვიდან დაწყებული, ცხობით დასრულებული, ყველა პროცესში მე ვარ ჩართული, ჩემთვის ეს არის საკმაოდ საინტერესო, ხალისიანი პროცესი“, - გვიყვება დიასახლისი და პასკის გამოცხობის ყველა ნაბიჯს დეტალურად გვიხსნის.

ნათია გვირჩევს, რომ პასკის ცომი აუცილებლად ხელით უნდა მოიზილოს, მანამ, სანამ ცომი თავისუფლად მოცილდება ჯამს და არ იქნება წებოვანი. როგორც ამბობს, მთავარია, დოზები და გამოცხობის ზუსტი დრო დაიცვან. გარდა ამისა, დიასახლისი ცხობის პროცესში რამდენიმე ნიუანსს ითვალისწინებს: პასკას თბილ ოთახში აცხობს, სარგებლობს ხარისხიანი საფუარით და არეგულირებს ღუმელში ტემპერატურას ისე, რომ პასკები არ დაიწვას.

რაც მთავარია, მისი გამომცხვარი სააღდგომო პასკა ძალიან მოსწონს მის ვაჟს, 8 წლის ნიკოლოზს. წელს კი გადაწყვიტა, დედას ცხობაშიც დახმარებოდა.

თვლის, რომ კარგ განწყობაზე გამომცხვარი პასკა ნამდვილად უგემრიელესი და არომატული გამოვა. ,,განწყობა ძალიან მოქმედებს ცხობის პროცესზე, ალბათ განწყობის ბრალია, რომ გემრიელი გამომდის“, - ამბობს ნათია.

დაგჭირდებათ:
10 ცალი კვერცხი
800 გრამი შაქარი
6 სუფრის კოვზი საფუარი
3 კგ ფქვილი
250 გრ.მარგარინი
250 გრ. კარაქი
1ლტ რძე
300 გრ.შავი ქიშმიში
300 გრ.ცუკატები
1 ჭიქა ზეთი
ერთი შეკვრა ვანილი
მიხაკი
დარიჩინი

მომზადების წესი:
ნახევარ ლიტრ თბილ რძეში გახსენით საფუარი - 6 სუფრის კოვზი, 1 ჩაის კოვზი შაქარი დაუმატეთ, რომ კარგად აფუვდეს მეორე ნახევარ ლიტრ თბილ რძეში გახსენით ცხიმი, მარგარინი, კარაქი, ნახევარი ჭიქა ზეთი. ცალკე 10 კვერცხის ცილა კარგად ამოიყვანეთ (ოთახის ტემპერატურის კვერცხის ცილა უფრო კარგად ამოდის), დაუმატეთ 10 სუფრის კოვზი შაქარი, მწიკვი მარილი და კარგად აურიეთ. ცალკე 10 კვერცხის გულისგან და დარჩენილი შაქრისგან ვაკეთებთ გოგლიმოგლს, კარგად ათქვიფეთ გათეთრებამდე. გოგლიმოგლს დაუმატეთ გამზადებული ბეზე და კარგად აურიეთ. ცალკე დიდ თასზე დავყრით 3 კგ ფქვილს დავასხამთ საფუარიან და ცხიმიან ზეთს, კარგად აურიეთ და შეაზილეთ კვერცხიანი მასა, კარგად აურიეთ, დაუმატეთ დარჩენილი ნახევარი ჭიქა ზეთი და კარგად მოზილეთ ცომი. ცომს ამოსასვლელად ჭირდება 6 საათი. ამოსული ცომი ჩაზილეთ კარგად, დაუმატეთ ქიშმიში, თქვენი სურვილის მიხედვით თუ გნებავთ ცუკატები, ვანილი, ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი, ილი, მწიკვი დარიჩინი და მიხაკი. აიღებთ ფორმები, ჩაუფინეთ ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი. ცომს ფორმაში ვდებთ ნახევრამდე. ცხობისას 2-ჯერ იზრდება. ფორმაში ცომს ვაჩერებთ 6 საათი. შემდეგ შედგით გახურებულ ღუმელში 150 გრადუსზე. ერთი საათის შემდეგ გამოაღეთ ღუმელი და ხის ჩხირით გასინჯეთ. როცა გამოცხვება შეგრილდეს და შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან. თქვენი სურვილით შეგიძლიათ მორთოთ.
Print Email
FaceBook Twitter
ამავე კატეგორიაში
დღის სიახლეები
21 / ივლისი 2019
აბაშაში, ეროვნული ცხენოსნობის ფედერაციის მიერ ორგანიზებულ შეჯიბრში ზუგდიდის საცხენოსნო კლუბმა „ხარებამ“ 6 გამარჯვება მოიპოვა.
21 / ივლისი 2019
უკრაინის მოქალაქე იულია სუსლიაკს, რომელიც აზერბაიჯანიდან საქართველოს ტერიტორიაზე შემოსვლას ცდილობდა, საზღვრის გადაკვეთისას უარი ეთქვა ქვეყანაში შემოსვლაზე - ამის შესახებ რადიო „ათინათს“ შს სამინისტროში
21 / ივლისი 2019
{{ARTICLEIMAGE}}ამერიკაში, კალიფორნიის შტატში გამართულ საერთაშორისო მუსიკის ფესტივალზე ზუგდიდელი თამუნა ლილუაშვილი “მსოფლიო ჩემპიონის ვარსკვლავი Wcopa 2019“ გახდა.
საზოგადოება
კლინიკა „მედი“ საქართველოში 1999 წლიდან წარმატებით ფუნქციონირებს. იგი წარმოადგენს ცნობილ ესთეტიკურ ინოვაციების საერთაშორისო კლინიკათა ქსელს - „მედი-ესთეტიკს“ საქართველოში.
{{ARTICLEIMAGE}}ზუგდიდში, საარსებო წყაროების განვითარების ცენტრში (LDC) ყოფილ მსჯავრდებულებსა და პრობაციონერებს სოციალური უნარების ოთხდღიანი ტრენინგი თემაზე
„ანაკლიის განვითარების კონსორციუმის“ დამფუძნებელი მამუკა ხაზარაძე სექტემბერში საზოგადოებრივი მოძრაობის შექმნას აანონსებს.
არქივი
ამინდი
ზუგდიდი 23 °C
img
სოხუმი 28 °C
img
ფოთი 27 °C
img
მესტია 20 °C
img
მოცემული ვებ გვერდი „ჯუმლას" ძრავზე შექმნილი უნივერსალური კონტენტის მენეჯმენტის სისტემის (CMS) ნაწილია. ის USAID-ის მიერ დაფინანსებული პროგრამის "მედია გამჭვირვალე და ანგარიშვალდებული მმართველობისთვის" (M-TAG) მეშვეობით შეიქმნა, რომელსაც „კვლევისა და გაცვლების საერთაშორისო საბჭო" (IREX) ახორციელებს. ამ ვებ საიტზე გამოქვეყნებული კონტენტი მთლიანად ავტორების პასუხისმგებლობაა და ის არ გამოხატავს USAID-ისა და IREX-ის პოზიციას.
This web page is part of Joomla based universal CMS system, which was developed through the USAID funded Media for Transparent and Accountable Governance (MTAG) program, implemented by IREX. The content provided through this web-site is the sole responsibility of the authors and does not reflect the position of USAID or IREX.
ავტორის/ავტორების მიერ საინფორმაციო მასალაში გამოთქმული მოსაზრება შესაძლოა არ გამოხატავდეს ფონდ ”ღია საზოგადოება-საქართველოს” პოზიციას. შესაბამისად, ფონდი არ არის პასუხისმგებელი მასალის შინაარსზე.
The views, opinions and statements expressed by the authors and those providing comments are theirs only and do not necessarily reflect the position of Open Society Georgia Foundation. Therefore, the Open Society Georgia Foundation is not responsible for the content of the information material.