რუბრიკები
შოკოლადის პუდინგი
რეცეპტის ინგრედიენტები: 2 ½ ჭიქა უცხიმო რძე 1/3 ჭიქა შაქარი 3 სუფრის კოვზი სიმინდის ფქვილი ¼ ჩაის კოვზი მარილი 2 დიდი კვერცხის გული 2 ჩაის კოვზი კარაქი 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი 150 გრამი ნახევრადტკბილი დაჭრილი შოკოლადი მომზადების წესი: 1. მოათავსეთ 2 ჭიქა რძე საშუალო ზომის, სქელძირიან ქვაბში და მიიყვანეთ დუღილამდე. 2. კარგად აურიეთ შაქარი, ფქვილი და მარილი დიდ თასში, ხელის სათქვეფით. 3. კარგად აურიეთ დარჩენილი ნახევარი ჭიქა რძე და კვერცხის გულები, ხელის სათქვეფით. ჩაუმატეთ თასში მშრალ ნარევს და კარგად შეურიეთ. 3. ნელ-ნელა დაუმატეთ ცხელი რძის ნახევარი, თან მუდმივად ურიეთ სათქვეფით. 4. რძის ნარევი დააბრუნეთ უკანვე ტაფაზე. აადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ ასე 1 წუთით, ან გასქელებამდე, ურიეთ მუდმივად. გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ კარაქი, ვანილის ექსტრაქტი და შოკოლადი და ურიეთ გადნობამდე. 5. პუდინგი თასში კოვზით გადმოიღეთ. შემოდგით თასი 15 წუთით ყინულით სავსე თასზე, ან მანამდე, სანამ არ გაგრილდება, დროდადრო ურიეთ. პუდინგის ზედაპირი დაფარეთ ცელოფნის სახვევით და გააცივეთ.
Print