Error
რუბრიკები
ფენოვანი ღვეზელი სოკოთი
ინგრედიენტები:
  • მზა ფენოვანი ცომი "მზარეული" 500 გ
  • სოკო 200 გ
  • ხახვი 2
  • არაჟანი "ჩვენი ფერმერი" 200 გ
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი 1
  • ყველი (იმერული) 200 გ
  • ქონდარი 1 ჩ.კ (ან ნედლი 3-4 ღერი)
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. სო­კო და­ჭე­რით სა­შუ­ა­ლო ზო­მის ნაჭ­რე­ბად. 2. ტკბილი წიწაკა გაასუფთავეთ და და­ჭე­რით პა­ტა­რა ზო­მის ოთხ­კუთხ­ედ ნაჭ­რე­ბად. 3. ხახ­ვი და ქონ­და­რი და­ჭე­რით წვრი­ლად. 4. იმე­რუ­ლი ყვე­ლი გა­ხე­ხეთ სა­ხეხ­ზე. 5. დაჭ­რი­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი გა­და­ი­ტა­ნეთ თას­ში, და­უ­მა­ტეთ არა­ჟა­ნი, მა­რი­ლი, შავი პილ­პი­ლი გე­მოვ­ნე­ბით და კარ­გად აუ­რი­ეთ. 6. ფე­ნო­ვა­ნი ცო­მი გა­ყა­ვით 12 თა­ნა­ბარ ნა­წი­ლად. თი­თო­ე­უ­ლი ცო­მის ნა­ჭე­რი გა­აბ­რტყე­ლეთ და დაჩხ­ვლი­ტეთ ჩან­გლით. 7. თუ­ნუ­ქის ფურ­ცელ­ზე და­ა­ფი­ნეთ საცხ­ო­ბი ქა­ღალ­დი, გა­და­ი­ტა­ნეთ გაბ­რტყე­ლე­ბუ­ლი ცო­მის ნაჭ­რე­ბი. 8. თი­თო­ე­ულ ფე­ნა­ზე მო­ა­თავ­სეთ გულ­სარ­თი ისე, რომ კი­დე­ებ­ზე დარ­ჩეს 2-3 სმ თა­ვი­სუ­ფა­ლი ად­გი­ლი. 9. თა­ვი­სუ­ფა­ლი ად­გი­ლე­ბი გად­მო­კე­ცეთ შუ­ა­გუ­ლის­კენ გად­მო­კე­ცილ კი­დე­ებ­ზე წა­უს­ვით ათ­ქვე­ფი­ლი კვერ­ცხის გუ­ლი. 10. შედ­გით 180° C -ზე წი­ნას­წარ გახურებულ ღუ­მელ­ში და გა­ა­ჩე­რეთ 30 წუ­თი.
Print