გემრიელი ისტორიები
ელარჯი
ინგრედიენტები:

70 გ სიმინდის ფქვილი
350გ სიმინდის ღერღილი
600 გ სულუგუნი
1100 მლ წყალი

მომზადების წესი:

კარგად გარეცხეთ ღერღილი და მოათავსეთ თუჯის ქვაბში, დაასხით წყალი და დადგით მაღალ ცეცხლზე. ადუღებამდე ყოველ 2 წუთში ამოურიეთ.

ადუღების შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ 50-6- წუთის განმავლობაში, პერიოდულად ურიეთ, რომ არ მიიწვას (თუ წყალს დაიშრობს, შეგიძლიათ დაამატოთ).

როდესაც ღერღილი მოიხარშება, ხის ჩოგნით თანდათან შეაზილეთ სიმინდის ფქვილი და სწრაფად ჩააზილეთ. ხარშეთ 10-12 წუთის განმავლობაში და გამუდმებით ურიეთ, რათა არ მიიწვას.

შემდეგ თავდახურული ხარშეთ 8-10 წუთის განმავლობაში.

თხლად დაჭერით სულუგუნი. თანდათან დაამატეთ ცხელ ღომის მასას და ურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვნ წელვად მასას.

Print