
ხაჭო – 500 გრ
მარგარინი – 250 გრ
ფქვილი – 2 ჭიქა
შაქარი – 3–4 ჭიქა
გამაფხვიერებელი – 1ჩ.კ.
კვერცხის გული – 1ც
მარგარინს ვჭყლეტთ კოვზით, გამაფხვიერებელსა და ხაჭოს ვურევთ ერთმანეთში, ხაჭოს ვჭყლეტთ, ვამატებთ შაქარს
- ყველა ინგრდიენტს ვაზავებთ ერთმანეთში და მოვზელთ ცომს, ისე რომ თითებს არ ეკრობოდეს, ნახევარი საათით ვათავსებთ მაცივარში.
- მაცივრიდან გამოღების შემდეგ ცომს ვაბრტყელებთ თხელ ფირფიტად და ამოვჭრით მასში რგოლებს. ყოველ რგოლს მოვაყრით შაქარს და ოთხად გავკეცავთ. ნეხევრად მომრგვალებულ კიდეს თითებით შევკრავთ მსუბუქად, ისე რომ, ცომი ძალიან არ გამოშრეს. ტაფას მოვაყრით შაქარსა და კუნჟუტს და დავალაგებთ ხაჭოს სამკუთხედებს.
გადავუსვათ კვერცხის გული და მოვათავსოთ ღუმელში 20 ცუთით (180 С).
მასალის გამოყენების პირობები