რუბრიკები
ბულგარული წიწაკა სტაფილოთი
ინგრედიენტები:
- 12 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
- 1,2 კგ. სტაფილო
- 2 დიდი თავი ხახვი
- 5 ცალი მოზრდილი პამიდორი
- ზეთი საჭიროებისამებრ
- 2 ჩ/კ ძმარი
- მარილი გემოვნებით
პირველი ეტაპი:
გარეცხილ ბულგარულ წიწაკას მოვაჭრათ თავი და ამოვასუფთაოთ. მოვაყაროთ მარილი და ჩავალაგოთ ცეცხლზე შემომდგარ ზეთიან ქვაბში. დავუმატოთ 2 ჩ/კ ძმარი. წიწაკა ყველა მხირადნ დარბილებამდე შევწვათ დაბალ ცეცხლზე, ისე რომ ფერი უცვლელი დარჩეს. ამოვალაგოთ და გადმოვიღოთ ლანგარზე.
მეორე ეტაპი:
იმავე ქვაბში ჩავამატოთ ზეთი და მასში მოვათავსოთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო. მოვშუშოთ და დავამატოთ გაფრცქვნილი პამიდორი (დაჭრილ მდგომარეობაში). ვშუშოთ სტაფილოს მოხარშვამდე. შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.
მესამე ეტაპი:
თითოეული შემწვარი ბულგარული წიწაკა კოვზით გავტენოთ ზეთიანი სტაფილოს, ხახვისა და პამიდვრის სოუსით.
მიირთვით გაგრილების შემდეგ.
გაზიარება
მასალის გამოყენების პირობები