 პროფესიით ფინანსისტია და სამშენებლო ბიზნესითაა დაკავებული. გვიყვება, რომ რეგიონში ხარისხიანი ღვინის დეფიციტის პრობლემა მისთვის წლების განმავლობაში იყო აქტუალური, თუმცა, დაახლოებით, 5 წლის წინ საკითხით მეტად დაინტერესდა და შესაბამისი ცოდნაც გაიღრმავა.
პროფესიით ფინანსისტია და სამშენებლო ბიზნესითაა დაკავებული. გვიყვება, რომ რეგიონში ხარისხიანი ღვინის დეფიციტის პრობლემა მისთვის წლების განმავლობაში იყო აქტუალური, თუმცა, დაახლოებით, 5 წლის წინ საკითხით მეტად დაინტერესდა და შესაბამისი ცოდნაც გაიღრმავა. "შინაგანად, ქვეცნობიერში, ის, რომ სამეგრელოსა და მეზობელ რეგიონებში კარგი ღვინის პრობლემა გადაუჭრელია, სულ მაწუხებდა. გადავწყვიტე, რომ ეს თემა ჩემთვის ყოფილიყო უფრო პრიორიტეტული. რა თქმა უნდა, ყველა საქმეს სჭირდება თეორიული განათლება და თავისუფალი უნივერსიტეტის მეღვინეობის აკადემიაში გადავწყვიტე სპეციალური პროგრამის გავლა. შევხვდი ადამიანებს, გამორჩეულ ამპელოგრაფებს, რომლებიც ქართული ღვინის საქმეს ელოლიავებიან".
"შინაგანად, ქვეცნობიერში, ის, რომ სამეგრელოსა და მეზობელ რეგიონებში კარგი ღვინის პრობლემა გადაუჭრელია, სულ მაწუხებდა. გადავწყვიტე, რომ ეს თემა ჩემთვის ყოფილიყო უფრო პრიორიტეტული. რა თქმა უნდა, ყველა საქმეს სჭირდება თეორიული განათლება და თავისუფალი უნივერსიტეტის მეღვინეობის აკადემიაში გადავწყვიტე სპეციალური პროგრამის გავლა. შევხვდი ადამიანებს, გამორჩეულ ამპელოგრაფებს, რომლებიც ქართული ღვინის საქმეს ელოლიავებიან". მოგვიანებით, მამაპაპისეულ ეზოში 20-მდე სახეობის კოლხური ვაზის ჯიში მოაშენა.
მოგვიანებით, მამაპაპისეულ ეზოში 20-მდე სახეობის კოლხური ვაზის ჯიში მოაშენა.  ამბობს, რომ სამეგრელოს მევენახეობის განვითარებას დიდი პოტენციალი აქვს და ამისთვის რეგიონში შესაბამისი ადგილებიც მრავლადაა.
ამბობს, რომ სამეგრელოს მევენახეობის განვითარებას დიდი პოტენციალი აქვს და ამისთვის რეგიონში შესაბამისი ადგილებიც მრავლადაა.
 მეგრულ ვაზთან ერთად 4 აფხაზური ჯიშიც გაახარა - ამლახუ, აწნიჟი, აშუღაჟი და აჟყაფში - ამით განსაკუთრებით ამაყობს. ამასთან ოცნებობს კიდევ ერთი ჯიში - ავასირხვა მოაშენოს. გვეუბნება, რომ მეღვინეობის ტრადიციების შენარჩუნებას აფხაზეთშიც ცდილობენ და მზადაა, საკუთარი გამოცდილება ნებისმიერ მსურველს გაუზიაროს.
მეგრულ ვაზთან ერთად 4 აფხაზური ჯიშიც გაახარა - ამლახუ, აწნიჟი, აშუღაჟი და აჟყაფში - ამით განსაკუთრებით ამაყობს. ამასთან ოცნებობს კიდევ ერთი ჯიში - ავასირხვა მოაშენოს. გვეუბნება, რომ მეღვინეობის ტრადიციების შენარჩუნებას აფხაზეთშიც ცდილობენ და მზადაა, საკუთარი გამოცდილება ნებისმიერ მსურველს გაუზიაროს. "ამ შემთხვევაში არ უნდა არსებობდეს არავითარი კონკურენცია - ამას უნდა შევხედოთ როგორც ერთიან საქმეს. დღეს ნახეთ, რომ 3 ადამიანი ჩამოვიდა, ხვალ 10 ჩამოვა. ასე მინდა იყოს ნამდვილად... დარწმუნებული ვარ, რომ ღვინო თავის საქმეს გააკეთებს, ეს მარადიულობის, იდენტობის, ნათესაობის და სიყვარულის სიმბოლოა ჩემთვის. ომის შემდგომ წლებში არაერთი მიმართულება არსებობს, რომელიც პრაქტიკულად მუშაობს, იქნება ეს ენერგოსისტემა, ჯანმრთელობის მიმართულება - მეღვინეობა კი არის ის, რაც ყველაზე უფრო ასახავს ჩვენი წინაპრების, წარსულის, საერთო ისტორიის თემას. ვფიქრობ, რომ ეს არის კიდევ ერთი, პატარა გასაღები დიდი ბოქლომის".
"ამ შემთხვევაში არ უნდა არსებობდეს არავითარი კონკურენცია - ამას უნდა შევხედოთ როგორც ერთიან საქმეს. დღეს ნახეთ, რომ 3 ადამიანი ჩამოვიდა, ხვალ 10 ჩამოვა. ასე მინდა იყოს ნამდვილად... დარწმუნებული ვარ, რომ ღვინო თავის საქმეს გააკეთებს, ეს მარადიულობის, იდენტობის, ნათესაობის და სიყვარულის სიმბოლოა ჩემთვის. ომის შემდგომ წლებში არაერთი მიმართულება არსებობს, რომელიც პრაქტიკულად მუშაობს, იქნება ეს ენერგოსისტემა, ჯანმრთელობის მიმართულება - მეღვინეობა კი არის ის, რაც ყველაზე უფრო ასახავს ჩვენი წინაპრების, წარსულის, საერთო ისტორიის თემას. ვფიქრობ, რომ ეს არის კიდევ ერთი, პატარა გასაღები დიდი ბოქლომის".			უმეტესობა ჩვენგანი სახლში ყოფნისას დღის უმეტეს ნაწილს მისაღებ ოთახში ატარებს.
 
 
				 
				 
				 
				

მასალის გამოყენების პირობები